Chimay - Trappistikonen - Master Class

  • fredag / 12 april / 2019
  • 16:30-17:30
  • Plats E2

Beskrivning

Provningsledare: Fabrice Bordon Brand Ambassador Bières de Chimay

 

Provningen hålls på engelska.

 

Chimay är världens ledande Trappistöl som ständigt tilldelas utmärkelser för sin unika karaktär, elegans och smakperfektion. Ölet bryggs enligt anrika traditioner övervakat av trappistmunkar i klostret Notre Dame de Scourmount sedan 1862.

 

Traditionen med Trappistöl går ända tillbaka till S:t Benedict på 500-talet, som påbjöd att munkarna skulle arbeta för att försörja sig själva och hjälpa andra. Nu som då är öltillverkningen noga övervakad av munkarna och dagliga provningar genomförs för att behålla den höga kvaliteten. Den strikta övervakningen är ett av kraven för att få kalla sin öl Trappistöl, ett annat är att klostret ska vara självförsörjande och att överskottet går till hjälpande verksamhet.

 

Chimays ölsorter innehåller levande jäst i flaskorna då den andra jäsningen sker i flaskan. Alla Chimay är opastöriserade. Chimay lämpar sig utmärkt att lagra under lång tid. Läs mer om lagring av öl här >

 

Under denna provning som leds av Fabrice Bordon Brand Ambassador kommer du att få lära dig massor om historien bakom den världsberömda traditionen att brygga öl på trappistbryggerierna samt Chimays gudabenådade drycker. Vi går igenom lite om ölets historia, bryggprocessen och råvarornas betydelse för slutprodukten.

 

Sist men inte minst går vi in på djupet när det gäller Chimays underbara smakprofil.

 

Vi inmundigar;

Chimay Blå 9%

Chimay Röd 7%

Chimay Vit 8%

Chimay Dorée Goud

Chimay Grande Reserve Whisky Oak Aged 10,5%

 

Väl mött!

 

 

Chimay

Typ
Provning
Typ av provning
Ölprovning

Köp biljett

Biljetter till denna provning köps på plats på mässan.