PLANTATION RUM – en smakstudie i lagring och ursprungets betydelse av Brand Ambassador Jonathan Van Dorp

  • fredag / 19 april / 2024
  • 19:30-20:30
  • E4

På denna provning fokuserar vi på bredden i Plantations produkter som till exempel nyaste tillskottet Vintage Barbados 2007 samt romvärldens kanske just nu hetaste släpp i form av Planteray Cut and Dry släpp. Under provningen får du bland annat lära dig mer om rom från olika ursprung och hur slutlagring på olika typer av fat tillför unik smak.

Vi kommer att prova följande romer:

Plantation Isle Of Fiji

Plantation Plantation Sealander

Plantation Stiggins’ Fancy Pineapple

Planteray Cut & Dry

Plantation Barbados 2007

Plantation SC23 Guyana 2011 Big Peat cask

Plantation Rums romsorter är alltid minst dubbellagrade enligt gammal tradition. Den börjar i Karibien och avslutas i franska Cognac. Den unga rommen lagras på ekfat, som tidigare använts för bourbonwhisky, vilket ger tydliga toner av kokosnöt och vanilj. Efter ett antal års lagring i Karibien transporteras rommen över till Frankrike, till Château de Bonbonnet i Ars, Cognac. Här vidtar det andra steget av fatlagringen, Cognac Ferrands cognacsfat, gjorda av fransk ek, får rommen sina finstämda nyanser. Det är under den här slutgiltiga lagringsprocessen som all rom från Plantation får sin rika smak, sin finess, sin elegans och sin karaktär.

Provningen hålls på engelska.

Pris: 350 kr

Kategori
Destillat
Språk
Svenska