Världens största whiskyprovning

Världsrekord!

Lördagen den 13 april kl. 14.30 startade världsrekordförsöket i världens största whiskyprovning tillsammans med Bruichladdich. Världsrekordet låg tidigare på 2 252 personer och slogs i Gent, Belgien år 2009. Men kl. 15.40, den 13 april, kunde representanterna från Guinness World Records slå fast att det var 2 283 personer som deltog på whiskyprovningen på En Öl & Whiskymässa, och att världsrekordet därmed var slaget. Tack till alla som var med på denna unika stund tillsammans med rekordmånga whiskyälskare!

Den 13 april kl. 14.30 bjuder Bruichladdich in till vad som kan komma att bli världens största whiskyprovning. Provningen hålls av destilleriets egna master distiller Adam Hannet. Whiskyn som kommer att provas är:
Classic Laddie,
Port Charlotte 10
Octomore 9.1

Var med om en unik stund tillsammans med rekordmånga whiskyälskare där det tävlas ut fina priser, intervjuas viktiga personer inom svensk dryckeskultur samt provas whisky med han som faktiskt har gjort whiskyn – Adam Hannett.

Alla får diplom som bevis att man kommit in i Guinness rekordbok. Provningen beräknas ta ca 30 minuter. Åldersgräns: 20 år.

Praktisk information

För dig som har en entrébiljett till lördagen med entrétid senast kl. 14
Gå in på mässan med din entrébiljett, genom någon av de två vanliga entréerna, gå därefter in på provningen via D-hallen (se karta nedan).

För dig som har en entrébiljett till lördagen med entrétid efter kl. 14
Gå in på provningen via Svenska Mässans huvudentré och därefter rulltrappa upp/ner till provningshallen. Du kommer sedan gå in på mässan efter att provningen är avslutad.

För dig som inte har en entrébiljett till lördagen
Gå in på provningen via Svenska Mässans huvudentré och därefter rulltrappa upp/ner till provningshallen. Du kommer sedan att gå ut samma väg igen.

Det kommer vara väl skyltat på plats.

Klicka på kartan för att se den i större format.