Viktig information gällande En Öl & Whiskymässa 2020

Uppdaterat den 23 mars

Beaktat regeringens tidigare beslut om att inte tillåta allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med 500 eller fler deltagare från och med den 12 mars 2020, har vi beslutat att genomföra En Öl & Whiskymässa den 30-31 oktober 2020 istället för i april.  

Vi tackar för det tålamod ni har visat oss i denna extraordinära situation. Under de senaste dagarna har vi arbetat intensivt med att säkra mässan i höst.

Har du en biljett till En Öl & Whiskymässa gäller den våra nya datum. Samtliga som köpt biljett till mässan får ett mail med mer information under måndagen 23 mars. Har du inte fått ett mail till e-postadressen du angav vid köpet? Kontakta tickets@svenskamassan.se

Till dig som inte har köpt biljett till mässan: vi kommer släppa biljetter till de nya datumen, håll utkik i våra kanaler.

Vi ses på En Öl & Whiskymässa den 30-31 oktober 2020 – något gott att vänta på!


 

Uppdaterat den 17 mars

Gällande En Öl & Whiskymässa den 3-4 april 2020 och regeringens beslut om förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. 

Regeringen har den 11 mars 2020 beslutat om att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med 500 eller fler deltagare inte är tillåtna i Sverige från och med den 12 mars 2020. Beslutet gäller tills vidare och kommer att omprövas kontinuerligt och inte gälla längre än nödvändigt.

Även om förbudet inte har tidsbestämts kan vi idag konstatera att beslutet kommer att medföra hinder för genomförandet av En Öl & Whiskymässa den 3-4 april 2020. Gällande En Öl & Whiskymässa har vi som arrangör sett över möjligheterna att genomföra mässan vid en senare tidpunkt. Ny tidpunkt för genomförande av En Öl & Whiskymässan planeras till den 30-31 oktober 2020.

Vi har en komplex situation med många inblandade som påverkas och vi får många frågor kring konsekvenser och åtgärder. Vi ber er följa den information som uppdateras löpande på denna sida.

Tack för er förståelse i denna situation.


 

Uppdaterat den 12 mars

Vi har en komplex situation med många inblandade som påverkas, och vi får många frågor kring konsekvenser och åtgärder. Vi uppdaterar denna sida så snart vi kan och ber om er förståelse för att vi kan behöva lite tid innan vi kan delge ny information om vad som gäller, och ge svar på alla de frågor som uppstår. Återigen tack, för er förståelse i denna situation.


Meddelande från Svenska Mässan Gothia Towers rörande Folkhälsomyndighetens förslag

2020-03-11

Utifrån ett stort intresse från media med anledning av coronaviruset vill Svenska Mässan Gothia Towers gå ut med följande information.  

Folkhälsomyndigheten  har den 11 mars gjort en hemställan till regeringen och föreslagit att begränsa allmänna sammankomster med fler än 500 deltagare. Svenska Mässan Gothia Towers agerar i enlighet med detta förslag, då vi antar att regeringen kommer att följa denna rekommendation. 

Specifikt innebär detta att planerade möten och evenemang med färre än 500 deltagare kommer att äga rum som planerat.   

Just nu pågår Underhållsmässan 2020 på Svenska Mässan. Detta arrangemang kommer inte att vara öppet 12-13 mars. Utställare, samarbetspartners och kunder kommer att informeras.  

I verksamheten ingår också hotell och restauranger. Dessa påverkas i dagsläget inte av beslutet. I händelse av nya riktlinjer eller beslut har vi goda rutiner och beredskap på plats. 

För att förhindra smittspridning har bland annat följande utökade rutiner vidtagits:

  • På vår mötesplats finns skyltar och instruktioner om allmänt förebyggande åtgärder för att förhindra smittspridning.
  • Vi utför mer frekvent städning av publika utrymmen
  • Desinfektionsmedel och tvål finns på alla toaletter
  • Stationer med desinfektionsmedel finns utplacerade vid entréer
  • Vi har också sjukvårdsutbildad personal tillgänglig under alla arrangemang

Besökare som planerar komma till Svenska Mässan Gothia Towers och känner av sjukdomssymptom eller nyligen besökt riskområden, listade på Folkhälsomyndighetens hemsida, ber vi stanna hemma.

I nuläget har Svenska Mässan Gothia Towers inga ytterligare kommentarer rörande vidtagna åtgärder eller övrig påverkan på situationen.