Jämtlands Bryggeri AB

  • Monter: B03:60

Beskrivning

Välkommen till Jämtlands Bryggeri! Vi är en av pionjärerna när det gäller Svenskt Craft Beer och har bryggt öl sedan januari 1996.
Vi brygger all vår öl med mycket omsorg och glädje och har alltid kvalitet som ett honnörsord
I dag gör vi 13 sällsynt välsmakande ölsorter och de representerar dessutom en bredd av världens stora öltyper. På mässan kommer vi dessutom ha med oss flera spännande nyheter.
Bryggeriet har en möjlig årsproduktion på cirka 900 000 liter öl. Råvarorna i våra öl är av mycket hög kvalitet och valda just till de ölsorter vi brygger. Den malt vi använder kommer från Thomas Fawcett & Sons Ltd, Castle-Ford, West Yorkshire England – ett prisbelönat familjeägt mälteri med över 200 års erfarenhet av mältning. Mälteriet köper sitt korn efter noggranna analyser och urval. För våra överjästa öl (Ale och Stout) använder vi golvmältat vinterkorn. Malt gjort på vinterkorn ger ölet en rundare och mjukare smak och golvmältningen är en process där groning sker i en naturligare och därmed långsammare process som leder till högsta kvalitet på malten. Humlen som används är också av yppersta kvalitet. Vi köper humlen från England, Tyskland, Tjeckien och USA. Alla våra öl är så kallade färsköl, det vill säga opastöriserade.

Produktgrupper

Öl

Öl