Vanliga frågor

Här hittar du svar på frågor om öppettider, biljettköp etc.

Här hittar du svar på frågor om öppettider, biljettköp etc.

Vilka öppettider har mässan?
Fredag 19 april kl. 13-22
Lördag 20 april kl. 11-22

Har du tappat bort din biljett, inte fått din mailbekräftelse, har problem med en bjudkod eller har andra frågor kring köpta biljetter?
Maila [email protected] eller ring 031-708 80 99. Ange namn, telefonnummer och e-postadress.

Måste man köpa förköpsbiljetter?
Nej, det måste man inte, man kan även köpa biljett på plats, men vi rekommenderar förköp för att inte riskera att biljetterna tar slut. Det kommer att finnas biljetter att köpa på plats (dock inte flexbiljett), antalet beror på hur länge besökarna stannar och hur många personer som vistas på mässan när man vill gå in. Ett tips är att hålla koll på Facebook, där kommer vi att uppdatera gällande läget under pågående mässa. Den svåraste tiden att köpa biljetter på plats är lördag mellan kl. 11-18, därefter är det god chans att det finns biljetter.

Vad är flexbiljett?
Flexbiljetten är en biljettyp där du som besökare inte behöver bestämma vilken tid du vill komma på angiven dag. Det är helt enkelt flexibelt att gå in på mässan när man vill. Tips! Den här varianten är perfekt om man ska ge bort biljetter i present.

Kan man byta dag?
Köpt biljett går inte att lämna tillbaka eller byta till annan dag.

Är biljetterna personliga?
Nej, de är inte personliga så det går bra att ge bort dem i present!

Jag har fått förhinder, kan ni återbetala mina biljetter?
Nej, enligt lagen om distansavtal gäller inte ångerrätt på eventbiljetter.

Finns det risk att man inte kommer in överhuvudtaget?
Har man inte förköpt sin biljett kan det tidvis bli köer, och det kan även bli fullsatt vilket innebär att man kanske inte kommer in på mässan.

Gäller biljetten för alla dagar?
Nej, biljetterna gäller endast den dag och tid som står på den.

Kan man gå ut från mässan för att sen gå tillbaka in igen?
Det går bra att gå ut från mässan, tänk bara på att få en stämpel när du går ut. Du kan gå tillbaka in på mässan igen i mån av plats.

Får barn följa med in på En Öl & Whiskymässa?
Nej, tyvärr. Man måste vara 20 år för att komma in (leg. erfordras). Gäller även mindre barn i barnvagn, sulky och sele.

Vad ingår i entréavgiften?
Det ingår både öl- och whiskyprovarglas samt garderob.

Hur mycket alkohol får man prova?
Ett provsmak får vara; whisky och övrig sprit 1,5 cl, öl och cider 10 cl.

Vad innebär 8 enheter?
Göteborgs kommun har satt en gräns på alkoholkonsumtion på dryckesmässor, vilket innebär att du får köpa max 8 smakprover med alkohol på mässan.

Vad får man för en dryckeskupong?
Det beror helt på vad ni provar, det är som mässans egen valuta och kupongerna finns i olika valörer. Utställarnas produkter varierar kraftigt i pris och det är minst en kupong per provsmak. Ett provsmak öl kan kosta från 10 kr och uppåt och ett provsmak whisky kan kosta 20 kr och uppåt. Dessutom finns det speciella och unika whiskys som kostar 100 kr och uppåt för 1,5 cl.

Kan man köpa dryckeskuponger inne på mässan?
Ja, man kan köpa kuponger på plats. Många väljer att köpa en mindre valör i samband med biljettköpet, för att slippa börja stå i eventuell kö när man kommer till mässan. Sen kan man komplettera om man vill ha fler. Det går även att lämna tillbaka överblivna kuponger under mässan (ej i efterhand) och få pengar tillbaka.

Kan man betala Swish eller kontanter på plats?
Inte för dryck i montrarna, utan där är det dryckeskuponger som gäller. Däremot finns det delikatesser att handla, och då fungerar det bra med andra betalmedel som kontanter, Swish och kort beroende på vilka betalmedel delikatessutställaren erbjuder. På Gothia Towers restauranger, både de fasta runt om i huset och dem inne på mässgolvet, är det kortbetalning som gäller.

Finns det även hela flaskor alkohol till försäljning under mässdagarna?
Nej, det är endast smakprov som man kan köpa på mässan.

Är det bara vid provningsprogrammen/seminarierna som man kan göra olika provningar?
Nej! Man köper ett dryckeshäfte med dryckeskuponger vilka man använder hos respektive utställare med alkohol och provar det man är intresserad av.

Kan man komma och köpa förköpsbiljetter tidigt på den aktuella mässdagen för att sedan komma tillbaka ett par timmar senare?
Nej, köpt biljett är lika med direkt inträde.