Årets Ölgöteborgare

Årets Ölgöteborgare 2022

Robert Lagerström
”Robert har som skribent för bland annat Göteborgs-Posten lyft fram stadens lokala bryggerier och öl till nya grupper av konsumenter. Med sitt arbete som redaktör för Svenska Ölfrämjandets tidning Maltesen har han dessutom gjort ett stort jobb för ölkulturen i hela Sverige.”


Tidigare års vinnare

Årets Ölgöteborgare 2021

Stigbergets Bryggeri

Årets Ölgöteborgare 2020

Peter Eronsson

Årets Ölgöteborgare 2019

Pelle Frost
”För att under många år och på många olika sätt ha utvecklat ölkulturen i Göteborg. Han har startat barer, bryggeri, festival och jobbar nu dessutom med att ta Göteborg som ölstad ut i världen via projektet Gothenburg Phenomenon.”

Årets Ölgöteborgare 2018

Cattis Ledius och Masse Flohr, Haket
Ölkrogen Haket har varit en viktig del av Göteborgs ölscen i många år. Men allt har inte handlat om öl. En god stämning och alla människors lika värde har varit minst lika viktigt. De har dessutom erbjudit en viktig samlingsplats för Svenska Ölfrämjandet och arrangerar en egen ölfestival.

Årets Ölgöteborgare 2017

Mikael Engström, Dugges
Fick priset för sitt långvariga engagemang på ölscenen och för att ha gjort Dugges till ett av Sveriges mest populära bryggerier de senaste åren. Han har också haft en avgörande betydelse när det gäller det goda samarbetsklimat som råder mellan olika Göteborgsbryggerier.