Vanliga frågor

Här hittar du svar på frågor om öppettider, biljettköp etc.

Här hittar du svar på frågor om öppettider, biljettköp etc.

Vilka öppettider har mässan?
Fredag 6 april kl. 13-23
Lördag 7 april kl. 11-22
En entrétid innebär garanterad entré under det angivna tidsintervallet. Du måste inte lämna mässan efter den tiden, utan kan stanna kvar så länge du vill.

Måste man köpa förköpsbiljetter?
Nej, det måste man inte, man kan även köpa biljett på plats, men vi rekommenderar förköp för att inte riskera att biljetterna tar slut. Det kommer att finnas biljetter att köpa på plats (dock inte VIP-biljetter), antalet beror på hur länge besökarna stannar och hur många personer som vistas på mässan när man vill gå in. Ett tips är att hålla koll på Facebook, där kommer vi att uppdatera gällande läget under pågående mässa. Den svåraste tiden att köpa biljetter på plats är lördag mellan kl. 11-18, därefter är det god chans att det finns biljetter.

Kan man byta dag?
Köpt biljett går inte att lämna tillbaka eller byta till annan dag.

Är biljetterna personliga?
Nej, de är inte personliga så det går bra att ge bort dem i present!

Finns det risk att man inte kommer in överhuvudtaget?
Har man inte förköpt sin biljett kan det tidvis bli köer, och det kan även bli fullsatt vilket innebär att man kanske inte kommer in på mässan.

Gäller biljetten för alla dagar?
Nej, biljetterna gäller endast den dag och tid som står på den.

Kan man gå ut från mässan för att sedan komma tillbaka?
Det går bra att gå ut för att äta på någon av våra (Svenska Mässans/Gothia Towers) restauranger eller till hotellrummet, om du bor på Gothia Towers. Tänk bara på att ta med nyckelkort eller kvitto från restaurangen när du ska tillbaka in på mässan igen.

Jag har frågor kring själva biljettköpet, vem kontaktar jag?
Har du problem med köpet i onlineshopen, maila tickets@svenskamassan.se eller ring 031-708 80 99. Ange namn, telefonnummer och e-postadress.

Får barn följa med in på En Öl & Whiskymässa?
Nej, tyvärr. Man måste vara 20 år för att komma in (leg. erfordras). Gäller även mindre barn i barnvagn, sulky och sele.

Vad ingår i entréavgiften?
Det ingår både öl- och whiskyprovarglas samt garderob.

Hur mycket alkohol får man prova?
Ett provsmak får vara: whisky och övrig sprit 2 cl, öl och cider 10 cl.

Vad får man för en dryckeskupong (100 kr/200 kr/300 kr/400 kr)?
Det beror helt på vad ni provar, det är som monopolpengar, och utställarnas produkter varierar kraftigt i pris. Ett provsmak öl kan kosta från 10 kr och uppåt. Ett provsmak whisky kan kosta 20 kr och uppåt. Det finns speciella unika whiskys som kostar 100 kr och uppåt för 2 cl.

Kan man köpa dryckeskuponger inne på mässan?
Ja, man kan köpa kuponger på plats. Många väljer att köpa en mindre valör i samband med biljettköpet, för att slippa börja stå i eventuell kö när man kommer till mässan. Sen kan man komplettera om man vill ha fler. Det går även att lämna tillbaka överblivna kuponger och få pengar tillbaka.

Kan man betala kontant på plats?
Inte i montrarna, utan där är det dryckeshäftena som gäller. Däremot finns det delikatesser att handla, och då fungerar det bra med kontanter.

Finns det även hela flaskor alkohol till försäljning under mässdagarna?
Nej, det är endast smakprov som man kan köpa på mässan.

Är det bara vid provningsprogrammen/seminarierna som man kan göra olika provningar?
Nej! Man köper ett dryckeshäfte som man använder hos respektive utställare med alkohol och provar det man är intresserad av.

Kan man komma och köpa förköpsbiljetter tidigt på den aktuella mässdagen för att sedan komma tillbaka ett par timmar senare?
Nej, köpt biljett är lika med direkt inträde.