Äntligen dags för årets ölfest GBG Beer Week

Fredag 30 mars öppnas kapsylerna i Sveriges ölhuvudstad Göteborg. Då är det dags för den årliga ölfestivalen GBG Beer Week. Hela staden jäser av events, provsmakningar och happenings i ölets tecken. Över 77 aktiviteter finns att prova, nytt för i år är till exempel öl-yoga, öl-bandy och hundpromenad med ölprovning.

– Nu drar det igång för femte året i rad, säger Fredrik Berggren, en av initiativtagarna bakom GBG Beer Week. I år är veckan större än någonsin och vi kan verkligen påstå att det finns något för alla, både ölentusiaster och nyfikna nybörjare.

I år går GBG Beer Week av stapeln mellan den 30:e mars och 7:e april. Initiativet drivs ideellt av Fredrik Berggren och Petur Olafson.

– Vi såg att det i samband med En öl och Whiskymässa fanns mycket aktivitet runtomkring i stan i ölets anda, och beslöt oss helt enkelt för att erbjuda alla ölentusiaster en möjlighet att samla aktiviteterna under ett namn, berättar Petur Olafsson en av initiativtagarna bakom GBG Beer Week om hur veckan kom till.

Veckan bedrivs helt ideellt och för att täcka kostnader för genomförande säljs GBG Beer Weeks officiella öl. i år är det Dugges Bryggeri brygger den tredje utgåvan som är ett frukt-suröl. Det tillfrågade bryggeriet väljer själva vad för öl de ska brygga. Dugges Bryggeri valde att göra ett jordgubbs-suröl. Ölet har premiär på GBG Beer Weeks öppningsdag fredag den 30/3 klockan 17.00 får. En vecka senare (fredag den 6/4) släpps ölet på Systembolagets tillfälliga sortiment av exklusiva varor (TSE) och finns då tillgängligt nationellt.

Läs mer om GBG Beer Week här >>

Initiativtagarna bakom GBG Beer Week, Petur Olafson och Fredrik Berggren