De får brygga GBGBW 2019

Nu är det klart vilket bryggeri som gör GBG Beer Week-öl 2019. Det är Vega Bryggeri på Hisingen i Göteborg som får äran.
Det avslöjade GBG Beer Week i ett mejl som gick ut på deras maillista den 18 november.
– Det ska bli väldigt roligt att få föra stafettpinnen vidare . Det har varit tre väldigt bra bryggerier innan oss. Det tyder på att vi gjort nåt som är riktigt bra. Det är ett stort ansvar som vi kommer att förvalta väl, säger Claes Ljunggren på Vega Bryggeri när vi når honom på telefon.
Tidigare har GBG Beer Week-ölen bryggts av Stigberget, Beerbliotek och Dugges och då resulterat i en IPA, en session-IPA och en suröl. På Vega har man en tydlig idé om vad man ska göra men det håller de hemligt ett tag till…
– Vi har funderat på det och vi har en bra uppfattning om vilken väg vi vill gå.
Anledningen till att Vega utsågs tror Claes bland annat är att Vega brygger bra öl, är ett genuint Göteborgsbryggeri, samt jobbar hårt för ölkulturen.

Läs hela artikeln på beernews.se >