NYHET! AKiA Brygghus till En Öl & Whiskymässa

NYHET! AKiA Brygghus AB kommer till En Öl & Whiskymässa för första gången! Här berättar Christian från AKiA lite mer om brygghuset:

Beskriv ert företag med en mening
”AKiA vill ständigt utvecklas och skapa öl som vi själva vill dricka, oavsett ölstil”.

Vad kommer vi att hitta i er monter?
Vi kommer och ha med oss våra tre öl som finns på Systembolaget (PRALIN-Imp Milk Stout, OPAQUE-Imp Oat Stout, WE ALL HAVE NAMES-Rye IPA) men även lite nya öl (EQ FOR EQUALITY-NEIPA, MANGO LIQ-Berliner Weisse).

Vad ser ni för trender inom branschen?
Sur öl har varit på frammarsch ett tag nu, kommer nog fortfarande att vara populärt i ölkretsar, sedan kommer nog klassisk pilsner och Cask komma mer 2019. Humliga/juice liknande öl kommer nog in i allas kylar och strupar mer och mer därför öka generellt. Att ett öl inte är klart utan har mer ”haze” är nu accepterat på ett bredare plan inte bara hos ölnörden.

Vad dricker du helst? I vilket sammanhang och varför?
Numera så dricker man öl på ett helt annat sätt, jag dricker nog öl oftare men totalt är mängden öl mycket mindre. Jag gillar de flesta stilar, kopplar nog därför inte ihop öl med olika sammanhang. Men mörkare öl på mörkare årstider och ljusare öl på våren, sommaren funkar nog bäst även på mig.

Vem vill du helst ta en öl med?
Jag gillar möten med intressanta människor, gärna människor som tror på allas lika värde, precis som jag själv. Men låt oss säga John Lennon eller Olof Palme. Hade gärna även tagit en öl med människan på gatan och pratat om individens värde och livsöden.

Läs mer om AKiA här.