Intervju med O/O Brewing

Vi är glada att ha med oss ett lokalt bryggeri till En Öl & Whiskymässa, nämligen O/O Brewing, som är ett litet bryggeri i Göteborg med ett fokus, och det är att producera så bra öl som möjligt.

Vad kommer vi att hitta i er monter? Har ni med er någon nyhet?
Vi kommer ha med oss en bred portfölj öl på mässan för att visa upp så många stilar som möjligt. Allt från humlig IPA till lager, till starkare öl som imperial stout och barley wine. Vi har en tradition att alltid släppa vår Long Boil Barley Wine på Öl & Whiskeymässan varje år. Det är ett årgångsöl som vi gör en gång varje höst och släpper på våren. Så årets öl blir Long Boil Barley Wine 2018. Vi kommer även dela plats med The Attic Meadery som tillverkar mjöd ute hos oss, så det kommer finnas bra möjligheter att testa det mesta i vår monter.

Vad ser ni för trender inom branschen?
Det finns flera trender, just nu är det väl både att ta ut svängarna och brygga saker helt utan förankring i klassiska ölstilar, på samma gång finns det en motreaktion mot det som kanske mest manifesteras genom att det kommer bryggas mycket klassiska öl 2019, exempelvis tysk pilsner. Det flesta som brygger öl inser någon gång att det finns få saker som slår en bra pilsner.

Vad dricker du helst? I vilket sammanhang och varför?
Olle dricker helst cask och barley wine i en murrig pub, Olof dricker helst pilsner i dansk miljö. Men framförallt så ser vi öl som en social dryck, vi dricker helst de flesta olika stilar så länge det görs tillsammans med personer som vi tycker om att umgås med.