Hyllade författaren utsedd till Årets Ölgöteborgare

Vinnaren av Årets Ölgöteborgare är författaren Peter M Eronsson, välkänd för sina böcker om öl, cider och deras tillverkning. Peter M Eronsson är också en av jurymedlemmarna på En Öl & Whiskymässas Öltävling och har haft en betydande roll för mässans ölprovningar.

Eronssons ölintresse som startade 2002 efter ett besök på Stockholm Beer & Whisky Festival växte efter en resa till Skottland. Debuten kom 2009 med boken ”Sveriges Ölkrogar” och han har sedan dess skrivit ytterligare 12 ölböcker och ett antal andra dryckesböcker samt en del skönlitterärt. Han har prisats rejält för sina böcker och till hösten är det dags för den fjortonde ölboken som ska handla om Sveriges senaste 25 år som ölland, vilken han skriver tillsammans med Tobias Janius och Fredrik Berggren.

Priset Årets Ölgöteborgare instiftades 2017 av En Öl & Whiskymässa, GBG Beer Week och Beernews för att hylla en person som har betytt mycket för utvecklingen av ölscenen i Göteborg. Årets pris planeras att delas ut i samband med En Öl & Whiskymässa 30-31 oktober 2020.

Läs mer om årets vinnare hos Beernews.