GBG Beer Week

Välkommen till Sveriges första ölvecka!

Välkommen till Sveriges första ölvecka!

Göteborg kallas ofta Sveriges ölhuvudstad. Målet med GBG Beer Week är att få stadens ölkultur att blomstra ännu mer. Under en fantastisk vecka i anslutning till En Öl & Whiskymässa hyllar vi mångfalden i det nya öl-Sverige. Och du är inbjuden!

Här får allt plats; smått och stort, lokalt och internationellt, brett och smalt. Veckan har satt en rörelse i rullning, där events arrangerade av bryggerier, importörer, restauranger, pubar och föreningar får hela staden att jäsa av smakrika upplevelser. Kulmen på veckan är En Öl & Whiskymässa.

Ölveckan i Göteborg var den första i Sverige och hade premiär 2015. Långt över 300 olika events har genomförts genom åren – alltifrån tap take overs, till ölmiddagar, ölsläpp, bryggeriturer, hembryggarkurser, ölkemiföreläsningar och hundpromenader med öltema. Och mycket mer.

Veckan bedrivs helt ideellt och för att täcka kostnaderna presenterar GBG Beer Week varje år ett officiellt öl, som bryggs av ett lokalt bryggeri. Intäkterna från försäljningen går till att marknadsföra och genomföra veckan.

GBG Beer Week tilldelades priset ”Årets Ölutvecklare 2017” för att ha skapat en ölmanifestation som har blivit en ny tradition.

Besök GBG Beer Weeks hemsida eller ladda ner appen “GBG Beer Week”.