Om En Öl & Whiskymässa

Vissa saker är värda att vänta på. Den 25-26 april 2025 är väntan över. Då arrangeras En Öl & Whiskymässa återigen i Göteborg.

Vissa saker är värda att vänta på. Den 25-26 april 2025 är väntan över. Då arrangeras En Öl & Whiskymässa återigen i Göteborg.

En Öl & Whiskymässa arrangeras på Svenska Mässan i Göteborg. Då samlas ett stort antal utställare från mikrobryggerier, bryggerier, whiskydestillerier, whisky- och ölimportörer, bryggmästare, whiskyhuvudmän och en rad olika delikatessföretag, även övrig dryck som cider, rom och avéc.

Mässan lockar mellan 20 000-25 000 besökare årligen. Under två dagar kan de besöka över 150 utställare för att provsmaka på nyheter och lära sig mer om öl och whisky.

Sveriges andra stad
Göteborg är en intressant destination för en öl- och whiskymässa. Regionen har många krogar, whisky- och ölklubbar och bryggerier. Göteborgarna är också enligt en Sifo-undersökning mest ölintresserade i Sverige.

Under 2015 lanserades GBG Beer Week, Sveriges första ölvecka, som En Öl & Whiskymässa är en av initiativtagarna till. Veckan bubblade av ölrelaterade evenemang och avslutades sedan med mässan som veckans kulmen.

Våra tidigare utställare berömmer Göteborgspubliken som varje år visat ett stort engagemang och intresse för att vilja lära sig mer om mässans drycker.